Bloemdesigner Thom de Regt (29) en zijn partner Deivis van Haasteren (31) openden in juni 2019 Food & Wine Bar Dúo in het centrum van Leiden. Dúo is het Spaanse woord voor ‘samen’ en refereert ook aan de Colombiaanse roots van Deivis. ‘We vinden het gewoon een korte, pakkende naam’, legt Thom uit. Voor de freelance arrangeur is het restaurant een heel nieuw avontuur, Deivis heeft een horeca-achtergrond en runde al verschillende restaurants, waaronder het bekende Mix a Match in Amsterdam. ‘We kennen elkaar nu drie jaar en wilden graag iets samen starten.’

Ze kozen voor het huurpand vanwege de uitstekende locatie, vertellen ze. ‘Het ligt dichtbij het station, de bus stopt voor de deur en vlakbij zijn een grote parkeergarage en de populaire molen De Valk. Daarnaast zitten we tussen veel andere horecagelenheden, zoals restaurants, cafés en hotels, met wie we zelfs al samenwerken. Zo hebben we afgelopen zomer bij een café om de hoek, dat een terras in de zon heeft, gezorgd voor de hapjes. We hebben zelf ook een terras, maar dat ligt ‘s middags niet meer in de zon. Wel kunnen we de glazen pui helemaal open zetten, zodat mensen binnen ook het idee hebben dat ze buiten zijn.’

Aan de interieur van het restaurant is goed te zien dat Thom een bloemenachtergrond heeft. Er staan losse bloemen en kleurrijke boeketten op de bar en diverse grote planten verdeeld over de ruimte. De hele aankleding ademt flora en fauna. En dan vooral tropische bloemen en planten (Thom houdt van tropische materialen), behang met bloemen en blad, vogels, vlinders, maar ook veel kaarsen, spiegels en lampen voor een gezellige sfeer. ‘Ons restaurant oogt als een huiskamer en dat willen we uitstralen. We willen graag dat mensen zich bij ons thuis voelen. Onze visie is: goed eten in een mooie ambiance. En alle stylingproducten zijn te koop.’ Naast het interieur verzorgt Thom ook de sociale media, waarmee het duo mensen aan zich wil binden. ‘Naast de mond-tot-mondreclame, die nog altijd het beste werkt, zijn Facebook en Instagram belangrijk om mensen naar ons te lokken. We hebben regelmatig een deel-en-winactie, waar goed op wordt gereageerd.’

Veelzijdige carrière

Thom heeft al een veelzijdige carrière in de bloemen achter de rug, die begon met een zaterdagbaantje bij Tuincentrum Overvecht in Bleiswijk, waar hij opgroeide. Daar werd zijn interesse voor bloemen, maar ook voor stylen en etaleren gewekt. Hij volgde de vakopleiding aan het Wellant College in Rijswijk en het Edudelta College in Barendracht. ‘In de praktijk heb ik het bloemenvak geleerd bij Tanja Verhagen van Bloemen & Zo in Bergschenhoek en Sandra Wessels van Flowers & Feelings in Zevenhuizen. Daar ben ik ze nog altijd dankbaar voor, ik heb heel prettig met allebei gewerkt.’

Na banen bij Intratuin Nederland, Leaf Bloemen in Cappele a/d IJssel, Floral Designers in Amsterdam, La Place en deelname aan de tweede editie van Hollands Beste Bloemstylist kwam Thom tot de conclusie dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen. Door een toevallige ontmoeting met iemand die stoffen importeerde uit India besloot hij zelf tassen te maken met materialen uit dit land. Hij reisde een paar keer naar India en was gelijk verkocht. ‘Die prachtige stoffen, het lekkere eten en de overweldigende kleuren; ik vind het echt een fantastisch land.’ Zijn zelfgemaakte tassen verkocht hij met succes op markten en dat liep zo goed dat hij zijn eigen merk Foshh (Factory of Styling Handmade by Happiness) oprichtte. De tassencollectie werd uitgebreid met kleding. ‘Door het restaurant doe ik nu iets minder met Foshh, maar dat wil ik dit jaar weer oppakken.’

Ook Deivis heeft al een lange carrière in de horeca achter de rug. Hij volgde opleidingen in brood & banket, koken & serveren en op het gebied van management & ondernemen. Hij werkte bij restaurants in het hele land en zette ook eigen bedrijven op, zoals een kiprestaurant in Lisse en het eerder genoemde Mix a Match in Amsterdam, waar ook kunstenaars hun werk mochten laten zien. ‘We zijn zelfs nog in een uitzending van De Wereld Draait Door geweest en kregen van de bekende culinair recensent Johannes van Dam een 8.5.’

Elkaar meer zien

In oktober 2018 reisden Thom en Deivis naar India en daar ontstonden de plannen voor Dúo. ‘We hebben daar veel nagedacht over onze relatie en wilden graag samen een project starten, zodat we elkaar meer zouden kunnen zien’, vertelt Thom. Hij voegt er direct lachend aan toe: ‘Nu zien we elkaar bijna te veel, haha. Daarom wil ik dit jaar weer wat meer freelance opdrachten gaan oppakken en verdergaan met Foshh, zodat we privé ook weer wat meer onze eigen projecten hebben. Maar in het werk vullen we elkaar goed aan. Deivis is de ondernemer en zakelijker dan ik, en ik zorg weer voor een mooie styling en verzin vaak nieuwe dingen. En we delen de passie voor wat we doen.’

Beiden zijn erg tevreden over hoe het restaurant loopt en zien een stijgende lijn in het aantal gasten. ‘Met name de avonden lopen heel goed, zeker in het weekend. En op dinsdagavond verzorgen we wekelijks de catering voor studentenvereniging DAC in Leiden: de Dinsdag Avond Club. Dúo is dan gesloten, zodat we de tijd hebben om een diner voor zo’n tachtig leden van de vereniging te koken.’

Thom en Deivis werken met tien parttime medewerkers, die allemaal geïnstrueerd zijn om de gasten het naar de zin te maken. Devies: ‘Een uitstekende service staat bij ons hoog in het vaandel. Dat betekent dus begroeten bij binnenkomst, de jassen aannemen en onthouden welke jas van wie is, maar ook de toiletten schoonhouden en nakijken. In het hele restaurant branden we kaarsen en is er eentje op, dan moet er gelijk een nieuwe neergezet worden.’  De menukaart is gevuld met gerechten, afkomstig van verschillende continenten. ‘Een mix van wereldgerechten, zoals onze eigen sushi-donut (een mix van verse vis, groenten en rijst, Indiase curry en Zuid-Amerikaanse biefstuk. We maken alle gerechten zelf met verse ingrediënten.’

Deivis: ‘De basis staat nu en in 2020 willen we die uitbouwen. Zo hebben we het plan om op de maandagavond een ‘stadsdorptafel’ te introduceren voor mensen uit de buurt. Die kunnen hier dan voor een klein bedrag eten en elkaar ontmoeten. Ik heb dat destijds ook in Amsterdam opgezet en dat was een groot succes. Mensen kunnen gezellig praten met elkaar en er ontstaan zelfs vriendschappen.’ Daarnaast willen Thom en Deivis de webshop uitbreiden met woonaccessoires, wijnen en de Foshh-producten en ze zijn bezig met de organisatie van  speciale thema-avonden met Spaanse of Italiaanse hapjes. We kijken met vol vertrouwen naar de toekomst.’

www.duoleiden.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.